Author Archives: teratak

Tawaran Cash Bonus Di Shaklee Untuk Pengedar Shaklee

Bertuahnya bila menjadi Pengedar Shaklee kan, sebab berpeluang menjana income yang unlimited. Bonus yang menanti anda adalah tidak terhad bonusnya tau dan ianya pasti setimpal dengan usaha yang kita lakukan. Shaklee ada menawarkan Cash Bonus dalam 9 bentuk atau jenis yang kita boleh capai. Jadi, dalam artikel ini momyMez akan huraikan Cash Bonus yang bakal […]

Kelebihan Vitamin C Semula Jadi Shaklee Yang Tiada Pada Jenama Lain Dipasaran

Hai.. Assalammualaikum. Hari ini momyMez akan berkongsikan kelebihan Vitamin C Shaklee dari Vitamin C yang lain, yang ada dipasaran. Seperti yang kita maklum, tubuh kita ni terdedah dengan radikal bebas. Daripada udara tercemar, seperti asap kenderaan, asap dari kilang, dari orang yang merokok dan sebagainya. Vitamin C mempunyai antioksidan atau perisai yang melindungi sistem tubuh […]

Cara Hantar Gambar Melalui Whatsapp Tapi Kualiti Tetap Cantik

MomyMez nak kongsikan bagaimana caranya untuk menghantar gambar yang kualiti gambarnya tetap cantik, iaitu gambar tetap sharp, tak blur @ kabur dan pecah. Untuk gambar yang cantik, jangan hantar gambar dari galeri, tapi sebaliknya menghantar gambar dari dokumen. Lihat gambar dibawah : Langkah 1 Cumanya, kita tak boleh nak letak caption bila hantar gambar dari […]

Vitamin C Suplemen Penting Untuk Pesakit Diabetis

Penyakit diabetis merupakan salah satu penyakit yang popular dikalangan masyarakat kita pada masa kini. Disini, perlu anda tahu bahawa pentingnya pesakit diabetis sepatutnya mengambil Vitamin C setiap hari untuk membantu pesakit mengawal paras glukosa dan mencegah komplikasi penyakit diabetis ini. Vitamin C dapat membantu membalikkan masalah rintangan insulin yang menjadi punca kepada penyakit diabetis ini. […]

Promosi Julai 2019 Shaklee

Assalammualaikum dan Hai customer momyMez. 😍 Ada tak yang tertanya-tanya dan tertunggu-tunggu apa produk bulan JULAI ni yang bakal menjadi MONTHLY PROMO? Jadi, disini momyMez nak bagitau anda semua. Hehe. PROMO JULAI BULAN NI, antaranya : 1.) Promosi Vitamin C. Ramai sangat yang tanya momyMez, VITAMIN C tak ada promosi ke?. Memang soalan ni paling […]

MomyMez Pengedar Shaklee Aktif Bangi Malaysia dan Newcastle Australia

Assalammualaikum. Apa khabar semuanya? Artikel kali ini momyMez nak kongsikan sedikit sebanyak tentang momyMez sebagai seorang Pengedar Shaklee Aktif yang anda boleh cari bila-bila masa. MomyMez merupakan seorang isteri dan juga sebagai bos dan juga pekerja sendiri melakukan bisnes Shaklee ni. Gituuu.. Hehe Dari tahun 2014 lagi momyMez bershaklee sebenarnya, iaitu sejak lahirnya anak pertama, […]

6 Sebab Mengapa Perlu Pilih Minyak Ikan Shaklee Omega Guard

Seperti yang kita semua tahu bahawa minyak ikan memberi banyak manfaat kepada kesihatan tubuh kita. Namun begitu, kita kena memilih bijak memilih minyak yang berkualiti kerana terlalu banyak minyak ikan dipasaran tapi tidak sama seperti minyak ikan dari Shaklee. Kami sekeluarga memilih minayk ikan Shaklee Omega Guard ini untuk diamalkan setiap hari. Pernah mengambil omega […]

Promosi November 2018 Shaklee

H e l l o  N o v e m b e r  to  R e m e m b e r. New month. New Promotion. 1.) Bulan ni ada Omega Guard harga murah.♥️ Beli 2 Diskaun 5%.♥️ Beli 6 Percuma 1.Memang happy lah we all sebab untuk anak2 kami sekali. 2.) Youth Skincare♥️ Beli Set dapat PERCUMA […]

Tips Memilih Serbuk Protein Terbaik

Tahukah anda 25% daripada badan kita berasal daripada protein? Kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr Bruce Miller dalam bukunya menyatakan manusia adalah protein. Protein diperlukan dalam kehidupan seharian untuk tubuh badan kita. Namu, pilihlah sumber protein terbaik untuk kesihatan berpanjangan dan kehidupan yang berkualiti. MomyMez dan keluarga memilih serbuk protein untuk menambah keperluan […]

Kesan Positif Vitamin C

Seperti kita tahu, vitamin C mempunyai banyak manfaat untuk kita amalkan dalam kehiduoan seharian. MomyMez juga mengamalkan pengambilan vitamin C setiap hari. Vitamin C shaklee menjadi pilihan kami sekeluarga. Vitamin C shaklee sangat istimewa dengan adanya teknologi sustained release iaitu perlepasan berperingkat dimana vitamin C dilepaskan setiap jam selama 5jam. Jadi, memang tidak ada pembaziran […]