Ubi Kayu Kelapa Manis

Ini salah satu makanan kegemaran ni, kelapa parut pun guna yang segar. Ibu mertuaku parut kelapa sendiri di rumah, santan pun sendiri buat je dari rumah segar dan pekat lagi. Terbaik! Bahan-bahan yang perlu anda sediakan, ialah : #1. Ubi Kayu -200gm #2. Gula kabung -100gm #3. Gula kabung diparut -30gm #4. Kelapa parut -50gm […]

Set Cantik Vitamin Shaklee

Ramai yang suka kulit cantik kan. Anda boleh dapatkan kulit cantik cara selamat dan sihat tau. Caranya mudah, iaitu dapatkan set cantik shaklee ni untuk dapatkan kulit cantik,sihat dan baik untuk dalaman termasuk luaran juga. Kemudian amalkanlah secara konsisten in sha Allah. Anda ankan rasai perbezaanya. Mesti rasa bersyukur sangat dapat kenal Shaklee. Mesti tertanya-tanya […]

Tips Percutian Membawa Anak

Bercuti merupakan perkara yang menyeronokkan apatahlagi bercuti bersama keluarga. Sebelum memulakan percutian anda, pastikan kita telah bersedia dengan perkara berikut. #1 Ketahui destinasi yang hendak dituju Usahkan untuk tidak membawa anda anda bercuti ditempat yang mempunyai wabak atau penyakit yang berjangkit. Daya tubuh kanak-kanak adalah lebih lemah berbanding dewasa dan ini merisikokan anak anda daripada […]

Khasiat Di Sebalik TEH

Tradisi minum teh di kalangan masyarakat kita masih kurang popular berbanding Negara China atau pun Jepun. Amalan meminum teh ini sebenarnya mempunyai pelbagai manfaat kepada kesihatan kita. Khasiat di sebalik teh ini ~~~ Teh mengandungi jumlah kafein yang lebih rendah berbanding kopi. Teh boleh membantu melancarkan peredaran darah. Malahan mereka yang meminum teh sebanyak dua […]

Bagaimana Kulit Tidak Sihat Terjadi Dan Kesannya

Alhamdullilah.. Hari ni momymez nak kongsikan tentang masalah kulit yang tidak sihat dan bagaimana masalah ini berlaku. Kita perlu ambil tahu juga tentang ni supaya kita boleh kekalkan kulit sihat. Bagaimana masalah kulit tidak sihat terjadi? Seperti mana yang kita tahu, faktor penuaan juga adalah salah satu punca kulit kita makin tak sihat tau. Semakin […]

Set Jerawat Shaklee

Nak tak kulit yang lebih licin, bersih dan flawless semulajadi? Bila kulit dah cantik, make up lagi lah bertambah cantik sebab kulit kita akan jadi lebih smooth. Jadi, disini momyMez nak kongsikan antara supplement yang boleh diamalkan untuk memiliki kulit yang lebih sihat dan cantik. Set Cantik Hilangkan Jerawat 🐱ESP 🐱VITAMIN C 🐱VITAMIN E Kelebihan […]

Tips Awet Muda

Semakin meningkat usia, kebimbingan semakin bertambah kerana kulit anda mungkin akan menjadi kusam tidak bermaya malah kehilangan kelembapan. Disini momyMez akan kongsikan beberapa tips ringkas untuk kita kelihatan awet muda. 1. Pemakanan seharian Dalam kita menjalani kehidupan seharian, mungkin kita terlalu sibuk sehingga mengambil ringan tentang pemakanan yang sihat. Tahu tak, pemakanan yang kurang sihat […]

PROMOSI SHAKLEE BULAN MEI 2018

PROMOSI MEI 2018 Sempena Ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi ni, promo bulan ini sangatlah istimewa buat kita untuk menyokong nutrisi ketika berpuasa nanti. ☑ Might 3 Gems Set ~ ESP, MS, PD, Cinch Shake Beli Twin Pack Meal Shakes atau Perfomance Drink atau Cinch Shake Vanilla, anda akan dapat potongan harga sebanyak 10%. PERCUMA […]

Produk Penjagaan Muka Terbaik, Selamat Dan Berkesan

Shaklee kini mampu memberikan kita kulit yang lebih sihat, cerah dan tona kulit yang sekata dengan adanya NutriWite SkinCare. Kesitimewaan NutriWhite Ianya direka khas untuk kulit orang asia. Maksudnya ia tidak akan menyebabkan kulit kita terlalu berminyak dimana kulit terlalu berminyak akan menyebabkan masalah liang roma terlalu besar.Dan juga tidak terlalu kering, maksudnya ia memberikan […]

Set Kesihatan Langsing Shaklee

Menghadapi masalah berat badan? Cuba macam-macam cara atau produk tetapi tiada hasil. Masih tercari-cari cara nak turunkan berat badan? Jom kita cuba dengan Set Kesihatan Langsing Shaklee ini. Set Kurus atau Set Langsing Shaklee ini menggunakan 3 konsep iaitu Bakar, Buang dan Bina untuk mengurangkan berat badan penggunanya. Apa itu BAKAR?? Apa itu BUANG?? Apa […]