Cara Merawat Kayap

Kayap dalam istilah perubatan dikenali sebagai Herpes Zoster. Ia sejenis penyakit saraf dan kulit yang disebabkan oleh Virus Varicella Zoster (VZV).

Cara merawat Kayap dengan berkesan?

Virus Varicella Zoster ini akan menyerang apabila sistem imun lemah dan komplikasinya juga bergantung pada tahap daya tahan badan seseorang itu.

Oleh itu, selain ubat yang diberikan oleh doktor, ikhtiar dengan suplemen yang menggalakkan imun juga amat penting agar dapat mengelakkan Kayap daripada merebak dan bertambah teruk.

Suplemen untuk meningkatkan sistem imun juga perlu agar askar-askar di dalam badan mampu membantu melawan Virus yang menyerang.

 

Cadangan suplemen untuk membantu pesakit Kayap sembuh cepat dan mengelakkan Kayap berulang adalah Set Penggalak Imun @ Set Immune Booster yang terdiri daripada Nutriferin, Vita-C SR dan Garlic Complex.

 

1. Nutriferon

Nutriferon merupakan penggalak imun (Immune Booster) yang dicipta oleh pakar Imun Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Jepun pada tahun 1954. Ia dihasilkan daripada kajian oleh Dr. Kojima selama 40 tahun dalam pencarian penggalak imun secara semulajadi berasaskan tumbuh-tumbuhan. Ia diekstrak dari Biji Labu, Bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan Biji Plantago. Formula ini telah DIPATENKAN oleh Shaklee jadi anda tidak akan menjumpai Nutriferon ini dimana-mana farmasi atau kedai SELAIN SHAKLEE. Boleh lah dapatkan dengan momyMez pengedar shaklee.

Kayap menyerang apabila SISTEM IMUN LEMAH! Jadi, tingkatkan segera sistem imun segera untuk melawan virus agar tidak merebak dengan lebih ganas dan serangan dapat dihentikan, .

 

2. Vita-C SR Shaklee (Vitamin C)

Vitamin C mempunyai banyak fungsi dan sangat penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan. Ia juga sangat penting dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Kerana itu, selain tingkatkan sistem imun, Vitamin C bantu sembuh dan keringkan gelembung-gelembung air dengan lebih cepat.

Vita-C SR Shaklee berbeza dengan Vitamin C yang ada dipasaran. Ia dibuat daripada sumber semulajadi iaitu daripada ekstrak jagung. Ia selamat diambil oleh pesakit Kayap yang menghidap gastrik kerana tidak akan menyebabkankeasidan dalam badan. Vita-C SR Shaklee juga menyediakan 500mg Vitamin C dengan sistem pelepasan berperingkat, iaitu vitamin c dilepaskan ke dalam darah setiap jam untuk penyerapan dan fungsi yang lebih berkesan.

3. Garlic Complex

Garlic Complex merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan berkesan untuk meningkatkan sistem daya tahan badan. Ianya berfungsi untuk melawan jangkitan. Jadi, ianya sangat penting buat pesakit Kayap kerana Garlic Complex dapat membantu untuk mengelakkan Kayap merebak dengan lebih teruk dan juga dapat meningkatkan sistem imun badan.

Testimonial Pesakit Kayap

 

 

teratak

12 thoughts on “Cara Merawat Kayap

    • teratak says:

      Seram kan tengok..yang kena tu pasti sakit yang teramat seksa. hehe..tak pasti lah pula berkaitan ke tak. Ni bila imun kita lemah terutama yang dah pernah kena cacar air ni berisiko kena balik serangan Virus Varicella Zoster (VZV) ni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.