Diabetes Mellitus

Terdapat 3 jenis diabetes dan diabetes mellitus ini merupakan diabetes jenis 2. Bagi yang tidak mempunyai masalah diabetes, setiap makanan yang masuk akan dicerna dan ditukarkan menjadi gula, gula tersebut akan diserap masuk ked alam tisu-tisu badan dan ditukarkan kepada tenaga. Maka, tidak akan ada gula dalam salur darah orang yang sihat tersebut. tapi, apa yang berlaku pada mereka yang mempunyai penyakit diabetes atau kencing manis ini, gula tidak boleh digunakan sepenuhnya oleh tisu-tisu badan untuk ditukarkan kepada tenaga.

Diabetes Mellitus (Jenis 2)

Apabila makanan yang masuk ke dalam tubuh badan kita, pankreas akan menghasilkan insulin dan insulin ini merupakan hormon yang berfungsi untuk membantu gula yang dihasilkan oleh makanan masuk ke dalam tisu.

Setiap sel-sel dalam tubuh badan kita mempunyai pintu pagar. Jadi, insulin lah yang akan bertindak sebagai kunci untuk membuka pintu pagar agar gula tersebut boleh masuk. Diabetes mellitus berlaku apabila pintu pagar sel tidak dapat dibuka iaitu dimana insulin tidak dapat membukanya. Jadi, lama kelamaan gula tersebut tidak dapat digunakan sepenuhnya untuk menghasilkan tenaga. Maka gula itu tadi akan berkeliaran dalam salur darah kita dan pergi merata-rata.

Inilah yang akan menyebabkan kandungan gula semakin banyak, dan gula yang banyak dalam darah ini akan menyebabkan seseorang itu mendapat penyakt diabetes atau kencing manis ini.

 

Penyakit diabetes atau kencing manis ini sangat membimbangkan kerana ia akan menyebabkan kegagalan organ-organ dalam badan seseorang itu. Amalkan gaya hidup sihat untuk kekal sihat dan bebas penyakit. Pengambilan suplemen sangat penting untuk kesihatan kita samada kita yang sihat mahupun yang mempunyai penyakit diabetes ini. Antara cara untuk meningkatkan kualiti hidup pesakit diabetes ini ialah dengan mengambil VIVIX iaitu suplemen hebat dari Shaklee.

 

Testimoni Diabetes Vs Vivix

 

Klik gambar dibawah untuk membuat pembelian atau hubungi momyMez di 013-899 4478 untuk sebarang pertanyaan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.