Perbezaan Soya Shaklee (ESP) Dengan Soya Yang Ada Di Pasaran

ESP merupakan produk soya yang terbaik di pasaran. ESP merupakan salah satu produk terlaris di Shaklee, TOP 10 yang menduduki tempat kedua di hati pengguna Shaklee.

Antara sebab kenapa ESP Shaklee berbeza dengan soya-soya lain di pasaran :

 

💯 Keberkesanan ESP terbukti melalui kajian klinikal saintis sedunia

ESP merupakan produk soya yang telah menjalani ujian oleh para saintis Shaklee. Kajian yang telah dijalankan bukan hanya oleh Saintis Shaklee sahaja, tetapi juga dijalankan oleh saintis diluar Shaklee (pihak ketiga).

Hanya Shaklee satu-satunya syarikat nutrisi yang berani meminta kajian dari pihak ke-3 keatas unsur yang Shaklee gunakan dalam kesemua produknya.

 

💯 ESP satu-satunya produk yang ada semua 9-Asid Amino penting

Dalam pasaran dunia, hanya ESP merupakan satu-satunya produk yang mampu membekalkan kesemua 9-asid amino perlu sehingga sekarang. Boleh rujuk senarai 9-asid amino perlu ini ada dalam tong ESP tu.

Kita memerlukan protein untuk pembentukan sel yang sihat untuk mencegah kanser pada tubuh badan. Unsur protein terdiri daripada 12 jenis asid amino perlu, dimana 12 daripadanya dinamakan non-essential amino acid dan dihasilkan oleh badan kita, dan 9 lagi dinamakan essential amino acid dan HANYA boleh didapati daripada sumber makanan yang dimakan oleh kita (badan kita tidak boleh hasilkannya).

 

💯 ESP diproses pada suhu yang rendah agar protein tidak rosak

Protein dalam ESP diproses pada suhu yang rendah agar kandungan protein di dalamnya kekal berkualiti dan berkesan pada tubuh. Dalam makanan harian yang kita makan, hanya sedikit sahaja kandungan protein yang kita dapat. Sebab walau makanan yang kaya protein pun akan hilang kandungan protein apabila dimasak, ini kerana makanan yang dimasak pada suhu yang tinggi akan menyebabkan protein.


Dan,meskipun ada sisa baki protein dalam masakan, strukturnya sudah berubah kepada gumpalan-gumpalan yang sukar dihadam & diserap oleh badan. Sebab tu dah banyak makan ikan, ayam, daging pun masih terdedah kepada risiko tak cukup protin dalam badan.

 

💯 ESP diperbuat daripada sumber kacang soya Non-GMO

ESP diperbuat daripada soya Non-GMO (Asli). Setiap tong ESP diproses darpada 30kg soya yang berkualiti tinggi. ESP tidak diubah genetiknya dan merupakan sumber soya yang terbaik untuk kita. Zaman sekarang banyak tanaman yang sudah diubah genetiknya. Antaranya yang popular ialah tembikai, jambu dan anggur yang tiada biji.

Begitu juga dengan soya, ianya boleh diubah genetiknya tapi berbeza denga soya shaklee ESP ini yang tidak diubah genetiknya. Banyak produk-produk dipasaran yang sudah diubah secara genetik supaya kurang risiko diserang penyakit, supaya hasilnya lebih banyak dan sedap di makan.

Risiko menggunakan produk-produk GMO ini ialah unsur makanan yang dimakan sudah bukan yang semulajadi lag, struktur berbeza, dah terdedah kepada racun pestisid, menyebabkan alergi/kanser.

 

💯 Kandungan glycemic index (GI) dalam ESP adalah rendah

ESP rendah GI, ia bagus untuk pesakit diabetes atau kencing manis. ESP membantu stabilkan paras gula dalam badan mereka. Rendah kandungan glycemic bermaksud ianya ditukar kepada glukos & tenaga secara perlahan-lahan dan bukannya sekaligus.

Denagn ESP ni kita akan merasa kenyang lebih lama. Kalau makan pagi-pagi pun kadanga-kadang akan rasa kenyang sampai ke tengahari ada juga sampai ke petang, ini boleh membantu kita kurangkan kalori untuk kuruskan badan juga.Kalau sarapan roti canai atau nasi lemak banyak-banyak sekalipun, lepas 2-3jam sudah rasa lapar balik .Sebabnya, roti canai dan nasi lemak tinggi GI. Cepat kenyang tapi cepat juga lapar sebab tenaga ditukar sekaligus. Makanan tinggi GI ini tidak bagus untuk pesakit kencing manis, sebab ia jadikan kandungan gula dalam badan mereka tak stabil.

 

💯 ESP tiada kolestrol, tiada asid urik dan sangat mudah diserap badan

ESP adalah produk semulajadi, ia sangat mudah dihadam dan diserap oleh badan. Jadi, badan kita juga boleh dapat kebaikan protein yang banyak dan secepat mungkin. ESP sememangnya TIADA kolestrol sebab ianya dihasilkan daripada tanaman. Pesakit seperti darah tinggi tiada masalah untuk ambil ESP, dan ianya juga tiada asid urik, sebab asid urik ini hanya datang daripada badan, bukan makanan. Jadi, pesakit gout pun bole mengambilnya.

 

ESP sangat berbeza dengan soya yang ada diluar sana. Dan, soya shaklee terbukti terbaik hasil daripada kajian para saintis. Tidak dapat disamakan dengan soya dalam kotak seringgit tu kann.

ESP boleh dibuat dengan pelbagai resepi juga, kalau nak merasa ESP ni bersama resepi yang ada boleh hubungi momyMez di 013-899 4478.

 

Jadi tunggu apa lagi? Order sekarang. Hanya satu klik sahaja lagi.

 

Klik SINI untuk Panduan Mudah Cara Pembelian Secara Online

Tunggu

Anda ingin harga lebih MURAH dengan PENJIMATAN sehingga 15% ke 20%?

DAFTARKAN diri anda sebagai ahli Shaklee sekarang.

Klik dibawah untuk mendaftar ahli.

Daftar Ahli Shaklee hari Ini

Klik dibawah untuk Whatsapp momyMez untuk pertanyaan lanjut.

8 thoughts on “Perbezaan Soya Shaklee (ESP) Dengan Soya Yang Ada Di Pasaran

  1. Pingback: Bagaimana Indeks Glisemik Bantu Turunkan Berat Badan | momyMez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.