Stroke Sembuh Dengan Suplemen Kaya Resveratrol Dan Polifenol

Sekarang semakin ramai yang kena penyakit. Termasuk lah penyakit stroke yang tidak asing lagi sangat popular dikalangan rakyat Malaysia.

Seperti yang semua tahu, Stroke ini merupakn penyakit yang berbahaya bila tidak berhati-hati. Stroke ni terdapat 2 jenis iaitu Stroke disebabkan pembuluh darah tersumbat (Ischemic stroke) dan Stroke yang disebabkan pembuluh darah pecah (Haemorhagic stroke).

Kedua-dua stroke ni disebabkan kurangnya bekalan darah dan oksigen dikawasan otak yang terjejas. Kawasan yang terjejas ini lah yang boleh menyebabkan bahagian otak hilang kawalan pada organ yang mereka kawal.

Sekiranya melibatkan kawasan pergerakkan tangan dan kaki, ia boleh menyebabkan lumpuh pada bahagian tertentu. Sekiranya melibatkan kawasan mata pula, ia boleh menjadikannya buta.

 

Perkongsian Seorang Isteri Tentang Suami Yang Kini Bebas Stroke

Saya Hafza Aein.. Ini suami saya yang mengalami stroke pada APRIL 2014. Doktor mengesahkan otak kirinya membengkak dengan cepat. Hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Saya bersetuju tanpa berfikir panjang kerana tiada pilihan.

Pada MEI 2014, suami masih lagi tidak sedar dan doktor memberitahu saya yang sel-sel otak dibahagian otak kiri telah mati dan 3 kemungkinan yang terjadi pada suami saya. Sama ada tidak dapat mengingat siapa diri dia dan ahli keluarga, atau boleh mengingat tapi cepat lupa ataupun mengalami masalah pertuturan.

Alhamdullilah.. Allah maha besar..bila dia dah sedar masih lagi ingat akan kami sekeluarga. Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Mula dari hari itu, saya cuba bagi dia VIVIX setiap malam dengan 1 susu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

Alhamdullilah setelah hampir setahun, saya berikan VIVIX, pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap. Suka saya bila doktor cakap macam tu.

Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga.

 

 

***Disclaimer : Ini adalah perkongsian perbadi pengguna setelah berikhtiar dengan Vivix Shaklee. Hasilnya mungkin berbeza untuk setiap individu. Produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah peyakit.

 

Bagaimana Vivix Membantu Pesakit stroke?

Kandungan Vivix yang kaya dengan resveratrol dan polifenol membantu mengaktifkan semula sel-sel yang telah merosot dalam bahagian pengawalan genetik utama dan menjadikan sel-sel tersebut sihat dan aktif. Vivi mengandungi 10x kuat daripada resveratrol sendiri sahaja (Anggur Muscadine) yang membantu meningkatkan kesihatan dan jankga hayat sel-sel dalam tubuh badan kita.

Selain itu, ia membantu melindungi dan memperbaiki sel sehingga peringkat DNA yang mana telah rosak, mati dan tidak normal, serta membantu turunkan paras kolestrol dalam darah dan meghalang pengoksidaan kolestrol jahat LDL. Oksidasi LDL ini lah antara penyebab serangan penyakit kardiovaskular. Ekstrak Elderberry yang terdapat dalam vivix beperanan menlindungi kita daripada serangan penyakit kardiovaskular ini iaitu stroke, darah tinggi, diabetis etc.

Vivix tinggi antioksidan membantu mengutakan sistem imun kita. 4 bahan utama yang terdapat dalam vivix menggalakkan pertumbuhan semula mitokondria (penaja tenaga) dalam setiap sel dalam tubuh badan kita. Bukan itu sahaja, ia juga membantu untuk mengawal tekanan darah, menurunkan kolestrol dan mengekalkan berat ideal dan awet muda. Kesihatan salur darah dan platlet bantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Kandungan hebat Vivix ini membuktikan bahawa ianya selamat untuk pesakit stroke mengamalkan sebagi salah satu ikhtiar untuk meningkatkan kualiti hidup.

Boleh klik disini untuk mengetahui berkenaan stroke dan vivix. Anda boleh menghubungi momyMez di 013-899 4478 untuk sebarang pertanyaan atau pembelian. Atau boleh saja terus membuat pembelian dengan hanya klik pada gambar dibawah ini

One thought on “Stroke Sembuh Dengan Suplemen Kaya Resveratrol Dan Polifenol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.