Tag Archives: Pengedar Shaklee Bangi Putrajaya Kajang Serdang KL Selangor

Anak Menghidapi HFMD || Hand Foot & Mouth Disease || Merawat Anak HFMD Dengan Nutriferon

“Hand, Foot & Mouth Disease, HMFD” atau Penyakit tangan, kaki dan mulut adalah penyakit virus biasa yang biasanya memberi kesan kepada bayi dan kanak-kanak yang berumur kurang daripada 5 tahun. Walau bagaimanapun, kadang-kadang boleh berlaku pada orang dewasa. Ia biasanya bermula dengan demam, selera makan berkurangan, sakit tekak, dan rasa tidak sihat (dedar). Satu atau […]

Masalah Jerawat atau Muka Berminyak Untuk Lelaki

Anda mempunyai masalah jerawat atau muka berminyak???😱😱 Mari kita lihat testimoni ini, hanya 2 minggu dengan ESP Shaklee. Muka dia semakin sihat. Jerawat semakin berkurangan dan muka pun kurang berminyak sudah. Jangan terkejut, bukan kaum hawa saja yg boleh ambik ESP tau, kaum adam juga boleh👦 #EffectShaklee dia memang menakjubkan. Kaum Adam 👦& Hawa 👧 […]

Masalah Rambut Gugur atau Kuku Rapuh

Masalah rambut gugur?? Kuku rapuh?? Jangan risau, ESP dapat membantu menguatkan akar rambut dengan sihat. ESP juga dapat membantu masalah kuku mudah patah akibat rapuh. ESP sangat sesuai untuk masalah anda, sebab ESP adalah protein yang berkualiti tinggi. Protein ni penting untuk pergerakan untuk enzim. Protein sebagai alat pengangkutan yang bawa molekul ke bahagian tubuh […]

Kesan Penggunaan Vitamin C Shaklee Kepada Wanita

Tengoklah kesan pengambilan Vitamin C Shaklee ni..betul-betul mengejutkan. Kulit muka semakin cerah dan bersih dalam 20 hari sahaja. Sihat dan berseri. Mari ladies.. Kita kasi gojess diri ini..!! mulakan dari dalaman dan hasilnya sampai luaran. Gojesss mojess wo..😍😍😍 Bukan wanita saja.. Lelaki juga dipersilakan jaga kehenseman anda..😜 Ok lah.. Mesti berminat suda ni kan? Hihi.. […]

Akibat Mengambil Set Menyusu Shaklee

Ini lah akibat mengambil set menyusu Shaklee!!! “Susu badan bertambah malah parut jerawat hilang, tona kulit sekata, kulit tidak berminyak kadang-kadang keluar rumah pun tidak perlu bermakeup dan yang paling penting suami bertambah sayang..macam anak dara katanya .” Bukan saja sangat membantu untuk penyusuan,tapi juga dapat bonus gojesss mojess..👻 momyMez pun breastfeeding mom.. Sangat suka […]

Alfalfa Complex dan Kaum Hawa || Jamu Modern || Promo November 2016

Penjagaan aset dalaman untuk kaum hawa sudah diamalkan dari dulu lagi. Alfalfa Complex ni bukan untuk kaum hawa saja tapi bagus juga untuk kaum adam. Alafalfa Complex merupakan ‘jamu moden’ yang formulanya diperbaiki secara kajian saintifik bagi mengeratkan hubungan suami isteri. Sesuai untuk suami isteri mengamalkan Alfalfa Complex ni sebagai makanan tambahan yang berfungsi lebih […]

10 Tips Bawa Bayi Naik Kapal Terbang || Bercuti Bersama Keluarga

Tips untuk ibubapa membawa bayi “infant” menaiki kapal terbang || Masuk musim cuti sekolah sahaja, pasti ramai ibubapa yang akan membawa anak-anak pergi bercuti atau melancong sama ada di dalam negara atau luar negara. Ada juga yang sudah merancang dari awal dan membeli tiket kapal terbang. Untuk tahun ni, MomyMez pun sudah membeli tiket untuk […]

10 Cara Mengeluarkan Kahak Anak Ketika Selsema Dan Batuk Berkahak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…! Baru-baru ini, Muaz anak momyMez berkahak sehingga terdengar bunyi kahak didalam dada nya. Kesian juga tengok dia sebab nak bernafas pun susah. MomyMez mencari solusi dan cara merawat kahak yang tersangkut akibat selesema atau batuk berkahak. MomyMez terjumpa beberapa cara dan teknik yang menarik yang boleh kita cuba untuk mengeluarkan kahak […]

Tanda-tanda anda kekurangan B Complex

Tanda-tanda anda kekurangan B Complex : Depresi Murung Insomnia Kurang selera makan Sembelit Masalah lidah (lidah menjadi merah,sakit,bengkak @ kurang deria rasa) Kurang tumpuan Mudah tersinggung Melemahkan sistem saraf Mengganggu fungsi otak Pembentukan abnormal Atasi kekurangan B Complex dengan pengambilan B Complex Shaklee. Untuk pertanyaan lanjut, hubungi momyMezΒ 013-8994478

5 KESAN BURUK KEATAS ANAK APABILA IBUBAPA MENENGKING DAN SELALU DIMARAHI

Perbuatan menengking, membentak atau pun berteriak kepada anak merupakan perkara spontan yang dilakukan ibu bapa apabila emosi amarah tidak dapat dikawal dan ia satu cara ibu bapa untuk menunjukkan ‘kuasanya’ dan untuk menarik perhatian anak agar mendengarkan percakapannya. Tahukah ibu bapa bahawa apabila menengking atau membentak anak suatu gelombang suara yang kuat akan terhasil dan […]