Category Archives: Kesihatan

6 Sebab Mengapa Perlu Pilih Minyak Ikan Shaklee Omega Guard

Seperti yang kita semua tahu bahawa minyak ikan memberi banyak manfaat kepada kesihatan tubuh kita. Namun begitu, kita kena memilih bijak memilih minyak yang berkualiti kerana terlalu banyak minyak ikan dipasaran tapi tidak sama seperti minyak ikan dari Shaklee. Kami sekeluarga memilih minayk ikan Shaklee Omega Guard ini untuk diamalkan setiap hari. Pernah mengambil omega […]

PROMOSI SHAKLEE BULAN MEI 2018

PROMOSI MEI 2018 Sempena Ramadhan yang bakal menjelma tidak lama lagi ni, promo bulan ini sangatlah istimewa buat kita untuk menyokong nutrisi ketika berpuasa nanti. ☑ Might 3 Gems Set ~ ESP, MS, PD, Cinch Shake Beli Twin Pack Meal Shakes atau Perfomance Drink atau Cinch Shake Vanilla, anda akan dapat potongan harga sebanyak 10%. PERCUMA […]

Set Kesihatan Langsing Shaklee

Menghadapi masalah berat badan? Cuba macam-macam cara atau produk tetapi tiada hasil. Masih tercari-cari cara nak turunkan berat badan? Jom kita cuba dengan Set Kesihatan Langsing Shaklee ini. Set Kurus atau Set Langsing Shaklee ini menggunakan 3 konsep iaitu Bakar, Buang dan Bina untuk mengurangkan berat badan penggunanya. Apa itu BAKAR?? Apa itu BUANG?? Apa […]

Punca-Punca Terjadinya Jeragat Di Wajah Tanpa Kita Sedari

Jeragat adalah salah satu masalah kulit yang sering berlaku samada wanita mahupun lelaki pada usia 40 tahun keatas. Akan tetapi ada juga yang seawal usia 20 tahun sudah ada jeragat berpunca dari keadaan semasa dan cara penjagaan kulit. Masalah jeragat yang timbul pada wajah anda adalah seperti satu ‘kecacatan’ yang kebiasaannya para wanita akan rasa […]

Perbezaan Soya Shaklee (ESP) Dengan Soya Yang Ada Di Pasaran

ESP merupakan produk soya yang terbaik di pasaran. ESP merupakan salah satu produk terlaris di Shaklee, TOP 10 yang menduduki tempat kedua di hati pengguna Shaklee. Antara sebab kenapa ESP Shaklee berbeza dengan soya-soya lain di pasaran :   💯 Keberkesanan ESP terbukti melalui kajian klinikal saintis sedunia ESP merupakan produk soya yang telah menjalani […]

8 Kaedah Mengatasi Masalah Kulit Jeragat Dengan Mudah Dan Semulajadi

Jeragat adalah masalah kulit yang sering juga menghantui ramai orang selain dari masalah kulit berjerawat. Jeragat bagaikan kesan degil yang sangat sukar untuk dihilangkan Jeragat atau dalam istilah inggeris ‘freckles’ adalah masalah kulit yang menyebabkan beberapa tompokan atau ‘spot’ bulat yang bersifat rata (tidak berbonjol seperti jerawat). Biasanya berwarna perang dan muncul dengan pelbagai saiz […]

Petua Kurus Secara Sihat

Tidak kira umur atau status seseorang itu, pastinya mampu untuk menjadi kurus. Apa yang penting ialah disiplin dan konsisten dalam pemakanan seharian dan aktiviti sihat seperti bersenam. Artikel kali ini, moyMez mahu kongsikan beberapa petua untuk kurus secara sihat PENGAMBILAN AIR KOSONG Minum air kosong sekurang-kurangnya 3 liter setiap hari. Pengambilan air kosong dapat mengurangkan […]

5 Tumbuhan Yang Patut Ada Di Bilik Tidur Anda Untuk Membantu Anda Tidur Dengan Lebih Baik

Adakah anda mempunyai masalah untuk mendapatkan tidur yang baik / lena / berkualiti? Tahukah anda bahawa kualiti udara di dalam bilik tidur memainkan peranan penting dalam menentukan tahap kualiti tidur anda. Dengan menukar kualiti udara di bilik tidur boleh membantu anda tidur dengan baik. Ketahui 5 jenis tumbuh-tumbuhan yang akan membantu mewujudkan persekitaran udara yang menyegarkan […]

Vivix Sesuai Untuk Semua

Vivix ni sesuai untuk semua…terutama mereka yang dah berumur, nak awet muda dan menitik beratkan kesihatan. Suami isteri makan lagi cunnn. Ramai belikan vivix untuk ibu bapa..sebabnya vivix ni kan berbentuk cecair. Senang mau telan dan kesan superb! Vivix merupakan anti-penuaan yang terhebat di abad ini.. Selamat juga digunakan untuk ikhtiar pesakit stroke,diabetis,darah tinggi, buah […]

Ikhtiar Rawat Stroke Dengan Vivix Shaklee

Ikhtiar Stroke Dengan Vivix Vivix hasil 4 jenis botanical plant yg sgt tinggi khasiatnya. Mennghabiskan berbillion dollar untuk melakukan kajian terhadap suplemen ini. Bahan Utama Vivix ialah ; 1. Muscadine Grapes (Anggur Muscadine) Mempunya lebih dari satu kromosom dan ia sangat tinggi kandungan polyphenol dan juga kepekatan resveratrol.  Warna pekat ungu kehitaman menunjukkan ketinggian kandungan […]