Category Archives: Alfalfa Complex

Set Kurus Ibu Menyusu

Set kurus untuk menyusu shaklee terdiri daripada 2 kategori iaitu khas untuk yang tidak suka jenis minuman dan khas untuk yang OK dengan minuman.   Set Kurus Ibu Menyusu Khas Untuk Yang Tidak Suka Jenis Minuman Terdiri daripada 3 produk iaitu Vita-Lea, Alfalfa dan Omega Guard. (SET K1_ Premium : BF) Vita-Lea  Multivitamin semulajadi untuk […]

Kisah Pendek Menjadi Sebahagian Dari Keluarga Shaklee

Dulu.. Masa kecil dulu parents sememangnya ada bagi makan vitamin, tapi bila semakin meningkat remaja dan dah pandai sendiri-sendiri, akhirnya pengambilan vitamin tu dah hilang dalam rutin harian. Sepanjang meningkat remaja ke arah dewasa..langsung tak ambik kisah pun kepentingaannya pengambilan vitamin ni. Dipendekkan cerita, momyMez join Shaklee iaitu syarikat nutrisi yang hebat ini bila berniat […]

Alfalfa Complex dan Kaum Hawa || Jamu Modern || Promo November 2016

Penjagaan aset dalaman untuk kaum hawa sudah diamalkan dari dulu lagi. Alfalfa Complex ni bukan untuk kaum hawa saja tapi bagus juga untuk kaum adam. Alafalfa Complex merupakan ‘jamu moden’ yang formulanya diperbaiki secara kajian saintifik bagi mengeratkan hubungan suami isteri. Sesuai untuk suami isteri mengamalkan Alfalfa Complex ni sebagai makanan tambahan yang berfungsi lebih […]

PROMOSI SHAKLEE NOVEMBER 2016

#1. NUTRIFERON® Nutriferon® adalah suplemen yang berfungsi sebagai penggalak kepada sistem imun tubuh. Nutriferon® berfungsi di dalam peringkat selular sel dalam dua cara iaitu: pertama – mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif atau cepat dan kedua – menggerakkan “pasukan cari dan musnah” dalam sistem imuniti badan. MENGAPA MESTI PILIH NUTRIFERON® SEBAGAI SUPLEMEN HARIAN? Meningkatkan tahap […]

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE || MENCUCI HATI, DARAH & USUS || MENYINGKIRKAN LEMAK & KOLESTROL || DLL

ALFALFA COMPLEX SHAKLEE || Nutrisi Anugerah Alam. Alfalfa merupakan pusat pegumpulan segala nutrien. Ia juga dikenali sebagai ‘bapa kepada segala makanan.” Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke bawah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis. Keunikan Alfalfa Complex Alfalfa Complex merupakan Shaklee Signature Formula […]

Set Menyusu Lengkap Shaklee || Untuk Ibu-Ibu Yang Mementingkan Anak

Assalamualaikum WBT dan Salam sejahtera.. momyMez nak kongsikan makanan tambahan serta supplemen yang menjadi pilihan momyMez serta ramai ibu-ibu berkerjaya di luar sana yang berusaha nak memberi bayi mereka susu ibu sepanjang tempoh 2 tahun. Kekurangan susu ibu adalah perkara yang paling merisaukan momyMez, risaukan anak tidak mendapat susu yang mencukupi dan rasa sakit apabila […]

Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa Complex Shaklee merupakan Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee dalam tahun 1950-an. Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Tumbuhan […]