Bagaimana Mengurangkan Risiko Strok?

Strok merupakan punca kematian ketiga yang terbesar di Malaysia dan lebih kurang 40,000 rakyat Malaysia mengalami stroke setiap tahun. Serangan stroke tidak mengira usia termasuklah kanak-kanak. Namun begitu, kebanyakan stroke terjadi dikalangan orang dewasa.

 

Bagaimana Mengurangkan Risiko Strok?

 1. Aktif melakukan aktiviti fizikal
  • Senaman membantu menurunkan tekanan darah, mengawal berat badan dan tahap kolestrol sihat serta tingkat kebolehan badan mengawal insulin.
 2. Amalkan pemakan atau diet seimbang.
  • Buahan dan sayuran yang segar merupakan sumber penting antioksidan, vitamin dan mineral yand terbukti oleh penyelidikan mampu mengurangkan risiko strok.
 3. Berat badan yang ideal
  • Kekalkan berat badan yang sesuai, kerana berat badan yang berlebihan berisiko dapat serangan strok
 4. Sentiasa pantau tekanan darah
  • Periksa tekanan darah sekurang-kurangnya sekali setiap lima tahun atau kerap untuk pesakit darah tinggi atau mereka yang mengambil ubat atau mempunyai masalah kesihatan yang lain.
 5. Dapatkan nasihat
  • Sebelum mengambil pil perancang atau menjalani terapi penggantian hormon (HRT), dapatkan dulu nasihat dari doktor.

 

Perlu juga kita tahu bahawa stroke boleh dirawat secara berkesan untuk mengurangkan kerosakan pada bahagian otak. Jadi, kita perlu mendapatkan rawatan dengan segera.

 

Cadangan untuk rawatan stroke adalah Vivix. Kandungannya tinggi antioksidan, kaya resveratrol dan polifenol. 4 bahan utama Vivix adalah buah anggur muscadine, lobak unggu, elderberry dan polyganum cuspidatum.

Ikhtiar Pesakit Stroke Untuk Mengembalikan Kualiti Hidup

” Masa dia kena stroke and admitted di hospital dia tidak adapt bergerak/berjalan/berdiri langsung. Tapi sejak consume vivix 1 botol untuk half month, dia ada improvement sudah. 

Sekarang boleh berjalan, berdiri dan duduk. Sebelum ni terlantar di katil saja. 

Vivix tu memang terbukti keberkesanannya”

Baca juga info stroke dan vivix dengan klik disini

 

Vivix berbentuk cecair dan mudah untuk diambil. Kebanyakannya pesakit stroke susah menelan ubat atau suplemen yang berbentuk tablet. Vivix inilah sesuai untuk mereka.

Sebarang pertanyan dan pembelian Vivix boleh hubungi momyMez di 013-899 4478 atau klik gambar dibawah untuk terus membuat pembelian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.