Carotomax Shaklee – Kelebihan dan kebaikan

Apa itu CarotoMax®? | Carotomax® merupakan perlindungan Antioksida daripada Sumber Semula Jadi. Ia melindungi Tubuh Dengan Mengukuhkan Integriti Sel dalam badan.

Carotomax® membekalkan lebih 13mg kebaikan karotenoid semula jadi dan ia mengandungi pati ekstrak daripada tomato, mikroalga, minyak sawit, marigold dan lain-lain.

Carotomax® menyokong sistem imun yang kuat dan membantu mengekalkan kesihatan mata dan kulit untuk jangka masa yang lebih lama.

Manfaat Utama Carotomax® Shaklee:

1.   Lebih Selamat Dari Vitamin A

Penemuan vitamin adalah pada tahun 1912 iaitu vitamin A. Didapati juga pengambilan berlebihan vitamin A akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun ahli saintis menemui beta karotena pada tahun 1932, satu prekursor Vitamin A, dan beta karotena didapati selamat untuk pengambilan

2.   Mempertingkatkan Penglihatan

Ia menghasilkan “ungu visual” yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap. Ia mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopic, astigmatism, xerophthalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bags dan gegelung hitam di mata.

3.   Meredakan Penyakit Kulit

Pengambilan yang banyak akan melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, kulit gugur, jerawat dan akne. Penggunaan luaran untuk merawat pustule, scabies, akne, ulser kulit.

4.   Melindungi Epithelial

Ia memelihara lapisan luar kornea, rongga oral, usus, perut, paru-paru, bronkus, pundi kencing, ovari semasa disintegrasi tisu, merawat ulser saluran usus.

5.   Melawan Kanser dan Oksidasi

Pengambilan kerap beta karotena mengukkuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser paru-paru dan payudara. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

6.   Menghalang Infeksi

Merangsang enzim membunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru : batuk, hepatitis, asthma, flu dan selesema. Menggalakkan Perkembangan Normal dan Sihat Merangsang perkembangan kanak-kanak/remaja, menguatkan tulang, melindungi rambut, kulit, membran mukosa, gigi sihat, gusi dan sistem reproduksi. Juga panghasilan sperma yang sihat.

Mengapa Carotomax®?

Mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membran mukosa.

No. Kandungan Fungsi
1 Alpha Carotene Untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan.
2 Beta Carotene Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka.

Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat.

3 Lycopene Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ.

Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun.

Mengurangkan penyakit kelenjar prostat.

4 Astaxanthin Pigmen di dalam alga & fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun, Shaklee menuai karotenoid astaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen.

Melindungi kerosakan oksidasi kolesterol LDL.

5 Lutein Menyekat katarak, AMD (age related macular disease/penyakit makular berkaitan umur), glaukoma.
6 Zeaxanthin Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya.

Mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks.

carotomax-kandungan-teratakvitamin

Jadi apa tunggu lagi..hubungi MomyMez melalui SMS / Whatsapp di 013-899 4478 atau boleh klik “Hubungi Saya”

Kalau segan atau malu, boleh je beli terus secara online menggunakan kad kredit atau debit. Klik dibawah:

caroto-max

Jangan lupa hubungi MomyMez untuk mendapatkan khidmat konsultasi dan cara pemakanan yang betul supaya ANDA mendapat hasil yang optimum dan efektif.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.