DISERANG STROKE AKIBAT HIPERTENSI DAN KOLESTROL TINGGI

Apakah strok?

Strok adalah penyakit yang memberi kesan kepada saluran darah yang membekalkan darah ke otak.

Strok berlaku apabila saluran darah ke otak sama ada disekat oleh darah beku (strok iskemia) atau pecah (berdarah stroke). Apabila ini berlaku, bahagian otak yang tidak lagi mendapat darah dan oksigen yang diperlukan, jadi ia mula mati. Otak anda mengawal pergerakan dan pemikiran anda, jadi strok tidak hanya menyakiti otak anda. Ia juga menyakitkan keupayaan otak untuk berfikir dan mengawal fungsi badan. Strok boleh menjejaskan bahasa, ingatan dan penglihatan serta menyebabkan lumpuh dan isu-isu kesihatan yang lain.

Strok dan tekanan darah tinggi

Tekanan darah tinggi, juga dikenali sebagai hipertensi, adalah faktor risiko yang paling penting untuk strok. Ia menyebabkan kira-kira 50 peratus daripada strok iskemia dan juga meningkatkan risiko strok pendarahan

Kerosakan yang tekanan darah tinggi menyebabkan berlaku dari masa ke masa dan sering sahaja didiagnosis apabila kerosakan besar telah berlaku kepada saluran darah badan. Jika anda mempunyai tekanan darah tinggi anda tidak mungkin untuk mempunyai apa-apa tanda-tanda jelas untuk masa yang lama. Gejala yang berkaitan dengan tekanan darah tinggi termasuk keletihan, kekeliruan, perubahan penglihatan, sakit dada angina-suka, kegagalan jantung, darah dalam air kencing, hidung berdarah, degupan jantung yang tidak teratur, bunyi telinga atau dengung.

Tetapi tekanan darah tinggi boleh dikawal dengan jayanya, walaupun ramai orang tidak mendapatkan rawatan.

Bagaimana saya tahu jika saya mengalami darah tinggi?

Tekanan darah tinggi ditakrifkan sebagai tekanan darah sistolik melebihi 140 mmHg dan / atau tekanan darah diastolik melebihi 90 mmHg. Tekanan darah sistolik adalah tekanan maksimum dalam arteri apabila kontrak jantung. tekanan darah diastolik ialah tekanan minimum dalam arteri antara kontraksi jantung.

Anda akan dikelaskan sebagai mempunyai tekanan darah tinggi jika anda adalah konsisten melebihi 140/90 mmHg.

Bagaimana tekanan darah tinggi meningkatkan risiko strok?

Tempat-tempat ketegangan tekanan darah tinggi pada semua saluran darah anda menjadikan mereka lemah dan mempengaruhi mereka untuk merosakkan. Jantung anda juga perlu bekerja lebih keras untuk mengekalkan darah beredar.

Apabila saluran darah melemahkan mereka lebih cenderung untuk menyekat. Ini boleh menyebabkan strok iskemia dan tekanan darah tinggi adalah punca yang paling penting jenis ini strok dan juga serangan iskemia sementara.

Kurang kerap, tekanan darah tinggi yang terbabit dalam strok berdarah apabila saluran darah di dalam otak pecah dan kebocoran darah ke dalam otak.

Rawat stroke dengan Vivix Shaklee!

TESTIMONI || “Mak saya ada hipertensi. Dia sampai kena warded sebab tiba-tiba kena stroke. Pada masa sama level kolestrol memang tinggi. Dia selalu penat, stress dalam kerja dan urus rumah. Dah la saya jauh nak tengok-tengokkan Mak.

In the end, saya bagi Vivix. Paling best tengok muka mak berseri sudah. Makcik-makcik cakap kembali muda. Mak cakap, ubat darah tinggi yang banyak sangat tu dia tak perlu makan pun Okay. Mak lebih cergas dan sihat. Alhamdulillah syukur. Vivix memang sangat perlu dalam seisi keluarga kami”.

Ini lah antara pengguna Vivix yang telah menerima manfaat Vivix / ‘ShakleeEffect’.

VIVIX mampu mengaktifkan sel-sel pengawalan genetik yang merosot akibat serangan STROKE.

The power of Vivix

VIVIX MELAMBATKAN PENUAAN PADA TAHAP SELULAR LEVEL

Penyelidikan canggih sejagat untuk menentang penuaan selular dan perkongsiuan penyelidikan bertahun-tahun dengan sintis terkemuka telah menghasilkan Vivix -Penemuan saintifik hebat dari Shaklee.

Hanya Vivix mengandungi adunan fitonutrien proprietari, yang memanfaatkan kuasa anggur muscadine yang jarang ditemui dan resveratrop, menghasilkan ramuan yang 10x lebih efektif dari hanya resveratrol sahaja dalam melambatkan utama penuaan selular.

4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Selular

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap selular :

 • Kerosakan DNA – Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki selular DNA
 • Pengawalan Genetik – Ujian klinikal terbaru, menunjukan ramuan Vivix mengaktifkan saru pengawalan genetik utama untuk menolong melambatkan penuaan tahap selular
 • Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembetukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga  didalam sel
 • Penimbuhan Protin AGE – Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol  (kandungan unik dalam anggur “muscadine) untuk melambatkan pembentukan protin AGE

Juga Menolong, Membantu Menjaga / Memelihara :

 • Kesihatan Jantung
 • Kesihatan Otak
 • Kesihatan Sistem Imun
 • Kesihatan Sendi
 • Perlindungan Antioksidan
 • Peningkatan Tenaga Pada Tahap Sellular
 • Kesihatan Dan Kesejahteraan

JAMINAN SHAKLEE, SELAMAT, BERKESAN DAN MESRA ALAM.

Banyak manfaat boleh diperolehi dari Vivix. Dapatkan Vivix untuk orang yang anda sayangi hari ini.

Hubungi Saya

SMS / WHATSAPP 013-8994478 momyMez.

Konsultasi dan bimbingan akan diberikan agar kesan yang maksimum dapat diperolehi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.