Siapa Yang Memerlukan VitaLea Shaklee?

Secara umumnya, VitaLea untuk semua orang dewasa yang mementingkan kesihatan optimum. VitaLea mengandungi Beta Carotene yang membantu mengekalkan pertumbuhan badan, mengawal masalah penglihatan dan membantu pembentukan tisu badan. Diformulasi dengan Iron yang penting untuk pembentukan sel darah merah di dalam badan.

1.  Orang Yang Tidak Jaga Pemakanan

Terutamanya kepada penggemar makanan segera, mereka yang suka makan di luar, dan mereka yang suka makan ikut selera dan bukannya ikut gizi yang seimbang.

2. Ibu Hamil/Mengandung

Ramai ibu mengandung yang selalu kena anemia. Tak perlu susah payah makan kerang atau organ dalaman lain. VitaLea terdapat zat besi perlu untuk pembentukan sel darah merah untuk janin /  bayi di dalam kandungan.

3. Ibu Menyusu

Ibu menyusu terutama yg bayinya dah berumur 6 bulan ke atas. Kajian mendapati kandungan zat besi di dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan. Sebab itu ibu-ibu digalakkan memberi ikan bilis dalam makanan pejal pertama si manja.

4. Penyakit tiroid atau beguk

Mencegah penyakit tiroid atau beguk. Penyakit beguk ini disebabkan oleh kekurangan iodin dalam badan pesakit. Sebiji vita-lea mengandungi 75 mcg Iodine (as potassium iodide and sea kelp). Jika anda sedang menghidapi, atau diserang beguk, ambil 2 biji Vita-Lea sehari utk memperolehi sumber 150 mcg Iodine.
Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat & vitamin serta keperluan zat besi oleh si ibu & ianya juga penting utk tumbesaran anak.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut kerana:
* Ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut.
* Perairan / laut yang telah tercemar.
* Tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya.
* Selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yg tidak menentu.

Kita perlukan multivitamin dalam kehidupan seharian. Dengan itu, pengambilan VitaLea yang merupakan Multivitamin dari Shaklee sangat digalakkan untuk diamalkan dalam kehidupan kita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.