Vivix Shaklee :: Apa itu Vivix? Apa manfaatnya?

MELAMBATKAN PENUAAN PADA TAHAP SELULAR LEVEL

Penyelidikan canggih sejagat untuk menentang penuaan selular dan perkongsiuan penyelidikan bertahun-tahun dengan sintis terkemuka telah menghasilkan Vivix -Penemuan saintifik hebat dari Shaklee.

Hanya Vivix mengandungi adunan fitonutrien proprietari, yang memanfaatkan kuasa anggur muscadine yang jarang ditemui dan resveratrop, menghasilkan ramuan yang 10x lebih efektif dari hanya resveratrol sahaja dalam melambatkan utama penuaan selular.

 

4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Selular

Didalam kajian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan ia memberi impak kepada empat mekanisma utama penuaan pada tahap selular :

 • Kerosakan DNA – Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki selular DNA
 • Pengawalan Genetik – Ujian klinikal terbaru, menunjukan ramuan Vivix mengaktifkan saru pengawalan genetik utama untuk menolong melambatkan penuaan tahap selular
 • Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembetukan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga  didalam sel
 • Penimbuhan Protin AGE – Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol  (kandungan unik dalam anggur “muscadine) untuk melambatkan pembentukan protin AGE

Juga Menolong, Membantu Menjaga / Memelihara :

 • Kesihatan Jantung
 • Kesihatan Otak
 • Kesihatan Sistem Imun
 • Kesihatan Sendi
 • Perlindungan Antioksidan
 • Peningkatan Tenaga Pada Tahap Sellular
 • Kesihatan Dan Kesejanteraan

 

BAHAN UTAMA VIVIX TERDIRI DARI RAMUAN SEMULA JADI:

1. Muscadine Grape

muscadine-grape-purple
Muscadine Grape

Anggur hebat ini adalah satu satunya anggur di alam semulajadi yg mempunyai lebih dari 1 kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yg tinggi, satu phyto-nutrient yg tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan terdapat ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti virus dan anti bakteria.
Selepas kajian tambahan dijalankan, jenis anggur hebat paling mustajab ini dikenal pasti. Selepas itu, kumpulan ini bersama ahli sains dari Unoversity Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yg bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat di dalam Vivix, ahli sains menggabungkan resveratol yang amat tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu. campuran inilah yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti penuaan sellular Vivix.

2. Purple Carrot

purple-carrot
Purple Carrot

Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, mengandungi phytokimia temasok carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mujarab. Anthocyanins bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran.Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali bluberry, yang mengandungi aktiviti antioksidan yang amat tinggi.
Anthocyanins adalah antioksidan utama di dalam lobak yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren, dan lobak ungu – kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi diikuti oleh lobak ungu-oren. Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis lobak. Asid klorogenik ini dipercayai dapat mengurangkan diabetis yang dikaitkan dengan pengambilan kopi. Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti radang, anti mikrobial dan anti carcinogen. Tambahannya, ia mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoprotein yang boleh mengurangkan risiko koronari jantung.

3. Elderberry (Sambucus Nigra)

elderberry
Elderberry (Sambucus Nigra)

Satu dari manfaat elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flue, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri-ciri antioksidan kuat, yang dapat mengukuhkan sistem immun bagi melawan jangkitan virus dan bakteria. Pada masa yang sama, elderBerry sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin, yang berfungi sebagai anti-radang. ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sendi atau demam yang berkaitan dengan selsema dan influenza.
Elderberry bukan hanya kaya dengan antioksidanm tetapi kaya dengan vitamin A, B dan X dan nutrien lain spt asid amino, caotenoid, tannim dan rutin. ia adalah manfaat kesihatan yang boleh diperolehi daripada ElderBerry.Ia juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan juga menghalang oksidasi kolestrol LDL yg dianggap sebagai penyebab penyakit kardiovaskular.
Kesimpulannya, Elderberry mampu memberi perlindungan bukan sahaja terhadap penyakit kardiovaskular, bahkan jantung dan sekaligus strok dan serangan sakit jantung. Ia juga bermanfaat bg mengurangi gejala stress dan memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

4. Polygonum Cuspidatum

polygonum-cuspidatum-2
Polygonum Cuspidatum

Polygonum Cuspidatum ia juga dikenali sebagai Knotweed Jepun adalah merupakan tumbuhan perenial yg besar berasal dari Asia, juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol yang terdapat pada ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.
Polygonum cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan yang digunakan untuk merumuskan supplemen anti penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis dalam perubatan tradisional cina. Ahli sains banyak melakukan kajian makmal untuk menentukan manfaat kesihatan resveratol. Hasil dari ujian, ia terbukti dapat membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi altet, dan mengurangkan berat badan.

Baca Artikel Berkenaan Vivix membantu merawat penyakit kanser.

Macam mana nak beli Vivix ni…??? Anda boleh hubungi terus MomyMez melalui SMS atau Whatsapp di 013-899 4478 atau klik “Hubungi Saya

Jangan bimbang, MomyMez juga akan memberi khidmat konsultasi dan cara-cara penggunaan supaya keberkesanan yang efektif.

 

5 thoughts on “Vivix Shaklee :: Apa itu Vivix? Apa manfaatnya?

 1. Pingback: MILD STROKE || 3 HARI MINUM VIVIX DAH BOLEH BANGUN – TERATAK-VITAMIN.com

 2. Pingback: VIVIX MAMPU MENGAKTIFKAN SEL-SEL PENGAWALAN GENETIK YANG MEROSOT AKIBAT SERANGAN STROKE – TERATAK-VITAMIN.com

 3. Pingback: DISERANG STROKE AKIBAT HIPERTENSI DAN KOLESTROL TINGGI – TERATAK-VITAMIN.com

 4. Pingback: Bahaya Jangkitan Kulit Impetigo || Kanak-Kanak Paling Mudah Dijangkiti – TERATAK-VITAMIN.com

 5. Pingback: Tanda Buah Pinggang Bermasalah – TERATAK-VITAMIN.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.